Tervetuloa digitutoroinnin ohjesivustolle

Tämä digitutoroinnin ohjesivusto on luotu kevään 2015 aikana hankkeessa toimineiden digitutor-työssäoppijoiden toimesta. Ohjeiden laatimisesta vastaavat jatkossakin digitutorit ja ohjeita tallennetaan sivustolle sitä mukaan, kun niitä valmistuu. Sivusto tulee olemaan ensijaisesti apuna digitutoreille ja Jelpparille, mutta toivottavasti myös koko Sedun henkilöstölle.

Sivuston palvelimen on asentanut ja ulkoasun rakentanut digitutor / työssäoppija Kalle Latvala. Digitutor / työssäoppija Adetta Kujanpää on puolestaan laatinut sivustolle kymmenkunta ohjeistusta, joista laajimpana ohje kyvyt.fi:n käyttöön. Kalle ja Adetta juhlivat valmistumistaan datanomiksi 30.5.2015 – onnittelut molemmille! Kiitos myös hyvästä pohjatyöstä – tästä on tulevien digitutoreiden / työssäoppijoiden mukava jatkaa ja kehittää sivustoa edelleen.

Sivusto on luotu sillä mentaliteetilla, että digitutorit voivat jatkossa etsiä ja opiskella sivustolta materiaalia sosiaaliseen mediaan sekä tieto- ja viestintätekniikkaan liittyen. Opiskella voi itsenäisesti ja/tai esim. opettajalta saattaa tulla "digipyyntö" jonkun sovelluksen käyttöönottoon liittyen. Tällöin digitutor voi etsiä ohjeistusta sivustolta, opiskella itse ensin sovelluksen käytön ja sopia opettajan kanssa yhteisen ohjaushetken. Lopputuloksena opettaja oppii käyttämään uutta sovellusta ja voi ottaa sen käyttöön opetustyössään. Digitutor taas saa sovellukseen tutustumisesta sekä ohjauksesta paitsi uuden taidon / kokemuksen – myös digisuoritteen passiinsa.

Toivomme sivustolle aktiivista käyttöä ja paljon lisäohjeistusta jatkossa! Sivuston yläpalkista löytyy Palaute-linkki, jonka kautta toivomme kehittämisehdotuksia sivustoon liittyen.

Yhteistyöterveisin,
Antti Ahola & Matti Mäkelä
(digikoordinaattorit lukuvuonna 2014-2015)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

One Response to “Tervetuloa digitutoroinnin ohjesivustolle”

  1. admin sanoo:

    Vieraile hankkeen nettisivuilla: http://www.sedu.fi/oskaretosma

Vastaa